The Passion

Het bisdom Groningen-Leeuwarden organiseert: passieavonden
23 en 30 januari

Het zal de meesten van jullie niet zijn ontgaan: The Passion komt naar Groningen. The Passion is de moderne en spraakmakende hervertelling van de laatste uren uit het leven van Jezus. Na een drietal jaren in de Randstad, wordt dit live-evenement op de avond van Witte Donderdag 2014 georganiseerd in het centrum van de stad Groningen en rechtstreeks op Nederland 3 (RKK en EO) uitgezonden.

Een prachtige manier om de jongeren uit alle parochies in ons bisdom bij het geloof te betrekken. Het bisdom zal daarin bijdragen en heeft al enkele leuke activiteiten op de agenda staan! Ook is er inmiddels een brainstormsessie geweest in Groningen, georganiseerd door de RKK en EO.

Interessant is dat parochies ook iets kunnen betekenen! Wilt u weten hoe? Wat kunt u misschien zelf doen? Kan The Passion haar sporen nalaten in het jongerenwerk van uw parochie? En hoe? Of wilt u gewoon meer praktische informatie over The Passion in Groningen met haar bijbehorende activiteiten? Kom dan naar één van de twee passieavonden die in januari georganiseerd worden.

Praktische informatie:

Waar en wanneer:
23 januari: Bisdomhuis, Ubbo Emmiussingel 79 te Groningen (parkeren aan de achterzijde)
30 januari: Parochiehuis Joure, Midstraat 110 te Joure.

Tijd:
Inloop 19.00 uur, programma 19.30-21.30 uur.

Voor wie:
Voor iedereen die het jongerenwerk een warm hart toedraagt en in het bijzonder de begeleiders van jongerengroepen en jongeren zelf. Let op: het materiaal én activiteiten die tijdens deze avond aan bod komen, zullen voornamelijk gericht zijn op jongeren vanaf ongeveer 16 jaar.

I.v.m. de voorbereiding vragen wij u of u zich wilt opgeven voor één van deze avonden. Opgeven kan bij Lisette Winter, l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl

Graag tot de 23e of 30e!

Meer weten over het geloof?

Kom dan naar de 3 inspirerende vormingsweekenden

Voor jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar.

Je komt terug van de WJD, een leuke vakantie of er is iets anders waardoor je het gevoel hebt meer te willen weten over het katholieke geloof. Misschien wel door gesprekken met gelovige vrienden of juist niet gelovige vrienden. Hoe kom ik aan kennis en hoe kan ik een volgende stap maken in mijn geloof? Herken je hier iets van? Dan is dit iets voor jou! Tijdens deze weekenden denken we niet alleen na over de fundamenten van het geloof, maar stellen we ook de vraag hoe we dit kunnen toepassen in ons eigen leven.

Wil je meer weten over de thema’s en de inhoud van de drie weekenden? Open dan de folder! (bijlage).

Praktische informatie:

1e weekend: 21-23 februari 2013 in Heiloo
2e weekend: 28-30 maart 2013 in Helvoirt
3e weekend: 2-4 mei 2013 in Helmond

Het programma van alle drie de weekenden begint vrijdags rond 18.00 uur en zal zondags rond 16:00 uur afgelopen zijn.

De kosten voor alle drie de weekenden bedragen €275 all-in (verblijf, materia­len en persoonlijke begeleiding). De bisdommen bieden een stevige subsidie aan. De deelnamekosten bedragen daarom maar €199 all-in. Wil je gebruik maken van deze subsidie,

neem dan contact op met de Krista Russchen, dienstverlener jongerenwerk van het bisdom (k.russchen@bisdomgroningenleeuwarden.nl).

 

Let op: Inschrijven kan door te mailen naar aanmelden@jongkatholiek.nl. Dit kan uiterlijk tot 31 januari 2014!