In de meivakantie van 2016 wordt er een diocesane bedevaart naar Lourdes gehouden. De bedevaart vindt plaats ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Er zullen drie reisopties worden aangeboden:

30 april – 8 mei met de bus
30 april – 8 mei VNB Lance (bus speciaal ingericht voor ziekenvervoer)
2 – 7 mei met het vliegtuig

Bij uw parochiesecretariaat kunt u informatie krijgen wie er in uw parochie de contactpersoon voor de Lourdesbedevaart 2016 is. Deze contactpersoon kan u verder informeren over de wijze van vervoer en eventuele informatiebijeenkomsten. Ook kan hij of zij u meer vertellen over de kosten voor deze reis. Voor volwassenen, kinderen, jongeren en zij die meer medische zorg nodig hebben gelden namelijk verschillende tarieven.

De komende maanden zullen we op deze plaats mensen aan het woord laten die betrokken zijn bij de voorbereiding van deze diocesane Lourdesbedevaart. Als eerste is dat Coby Sturkenboom die als hotelverpleegkundige de reis zal begeleiden.

Diocesane Lourdesbedevaart mei 2016 MET ZORG OP BEDEVAART NAAR LOURDES

In 2016 gaan we als Bisdom Groningen-Leeuwarden in de voorjaarsvakantie op bedevaart naar Lourdes. U kunt kiezen of u met de bus of met het vliegtuig wilt reizen. Met de bus reist u door het mooie Franse landschap en bezoekt u een aantal bijzondere plaatsen, waaronder het klooster in Nevers, waar Bernadette gewoond heeft en nu in een glazen schrijn ligt.

Ook als u zorg nodig heeft kunt u met de bus reizen. U reist met de VNB-Lance, een speciale bus met een lift, u kunt in uw eigen rolstoel

blijven zitten en zo nodig kan er een bed in de bus geplaatst worden. In deze bus reizen zorgvrijwilligers van VNB uit ons bisdom mee, die u de hele week zullen begeleiden. De pelgrims verblijven in Lourdes in een zorghotel. Naast aangepaste kamers zijn er vele hulpmiddelen voorhanden.

Pelgrims die in een ‘gewoon’ hotel verblijven kunnen soms ook enige hulp nodig hebben, bijvoorbeeld bij het aan- en uittrekken van steunkousen, het toedienen van insuline, wondverzorging, etc. Hiervoor kan een beroep gedaan worden op de hotelverpleegkundige die naar het hotel toekomt om deze zorg te verlenen.

Wij hopen dat er vanuit elke parochie een groepje enthousiaste jongeren meegaat. Deze jongeren zullen gevraagd worden om rolstoelen van pelgrims te duwen en hand- en spandiensten te verrichten. En wat ook erg geruststellend is, er gaan Nederlandse artsen mee als vrijwilliger, zodat, als er iets verandert in uw gezondheid, u hen kunt raadplegen.

Kortom, ook als u zorg nodig heeft bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze bisdombedevaart.

Voor meer informatie: Coby Sturkenboom, hotelverpleegkundige in Lourdes. Oosterbrink 9c , 8431 RA Oosterwolde, Tel: 0516-513732 E-mail: h.c.m.sturkenboom@hetnet.nl