Vanuit Afrika is het bericht gekomen dat het schoolbestuur in Kenia erg blij verrast is met de boven verwachting hoge opbrengst van de collecte van 1100 euro van de openluchtviering in Ballum deze zomer. Het schoolbestuur in Kenia gaat overwegen hoe ze dit bedrag het beste kunnen gaan besteden.

bulechia-schoolkleding

Om één klaslokaal te bouwen is een verdubbeling van deze 1100 euro samen met de opbrengst van eerdere acties nog niet voldoende om nu één klaslokaal te bouwen. Er heerst nu grote armoede in de streek, omdat de suikerrietfabriek, waar bijna iedereen die een baan had, failliet is gegaan. Daarom zijn er weinig ouders die geld hebben voor degelijke schoolkleding voor hun kinderen.    En omdat er voorlopig een -niet eenvoudige- mogelijkheid is om twee groepen samen te voegen in één lokaal, zou het schoolbestuur eerst prioriteit willen geven aan schoolkleding voor de kinderen die zonder zitten.

bulechia-school-kleding

‘A Child smartly dressed in a school uniform is motivated and ready to learn and become important in life to serve others.’ (Een kind dat mooi gekleed gaat in degelijke kleding is gemotiveerd om goed te leren voor het leven om anderen daarmee van dienst te kunnen zijn.)

De klaslokalen zullen zeker worden gebouwd, we houden u op de hoogte. Graag wil iedereen in Afrika alle goede gevers heel hartelijk bedanken voor hun gulle bijdrage.

 

bulecvhia-schoolkleidng-1  bulechia-schoolkleindg-2