Zondag 14 mei is het zover!
11 kinderen doen dan hun Eerste Communie. Best een grote groep voor tegenwoordige begrippen.
Een leuke groep kinderen bestaande uit: Jan Molenaar, Charlotte Oud, Marnix Huizenga, Maureen Fonk, Esmee Fonk, Mathijs Huisman, Sophie Burton, Kevin Klunder, Vion van Schaijk, Ilse de Vries en Daphne Metz.
Ze zijn al een aantal weken met de voorbereidingen bezig. Iedere dinsdagmiddag was er een bijeenkomst op school. Dit duurde van half 4 tot ca. half 5. Ze begonnen altijd met een glaasje ranja en om alvast te oefenen hoe ze de hostie aannemen, krijgen ze het koekje als hostie uitgereikt. Ze leren dat ze hun rechterhand onder de linkerhand hebben en dat ze Pastoor aan kijken als ze ‘Amen’ zeggen. De kinderen oefenen het kruisteken te maken (wat ze eigenlijk allemaal al wel kenden) en het vernieuwde Onze Vader gebed.
Iedere week kregen de kinderen een Bijbelverhaal te horen waar ze een opdracht over maken. Ook kregen ze iedere week een opdracht mee naar huis om met papa en mama te maken. Na elke bijeenkomst mochten ze uit het boekje een puzzelkaartje invullen.
Het boekje waar ze in werken is een heel leuk boekje waar ze op een speelse manier omgaan met de teksten uit de bijbel en op een speelse manier de Eerste Communie voorbereiden.
Eén van de bijeenkomsten zijn de kinderen traditiegetrouw naar Bakkerij de Jong geweest om daar brood te bakken. Het hoogtepunt van de voorbereiding natuurlijk!
De kinderen gingen elke week met veel plezier naar de bijeenkomsten toe.
De begeleidsters van de Eerste Communie, Jessica Kienstra, Geradina Beekema en Mirel Oud, doen het echt hartstikke leuk!
Inmiddels zijn ook de boekjes klaar. Er zijn mooie teksten en liedjes uitgezocht en gemaakt. De kinderen zijn met elkaar naar het strand geweest op een hele winderige, bijna stormachtige dag. Daar hebben ze een mooie foto gemaakt voor de voorkant van het boekje.
De versierploeg is al bezig om de kerk er prachtig uit te laten zien. Leuk versierd, zodat het een feestelijke viering kan worden.
Pastoor Paul Verheijen zal de dienst voorgaan. Hij heeft al met de kinderen geoefend. De kinderen vinden het een hele leuke, lieve en grappige Pastoor.
Kortom: de Communie kan gevierd worden. De kinderen hebben er allemaal heel erg veel zin in!

Namens de ouders en kinderen van de Eerste Communiegroep, Diana Metz.