Ze is geboren op 1 februari 1922 en was de middelste dochter van Jaap Former en Johanna Mosterman. Ze kreeg een strenge gelovige opvoeding en groeide op in de jaren dertig, de crisisjaren.

Tijdens de 2e wereldoorlog op 4 mei 1944 trouwde ze met Dirk Beijaard, één van Jippe Simkes. In 1945 werd haar eerste kind geboren en hierna zouden er nog 10 volgen. Zeven zoons en vier dochters. Samen hadden ze het goed. Pa had met paard en wagen een transportbedrijf en moe deed de boekhouding. Ook had ze de zorg voor het grote gezin waar om het jaar weer een kindje bij kwam. In de jaren zestig werd het bedrijf opgedoekt en begonnen ze een boerderij aan de Reeweg.

In 1977 overleed haar man nadat ze hem langdurig verzorgd had en bleef ze a chter met nog 5 opgroeiende kinderen in huis. Ze genoot ervan als iemand van de  kinderen met de kleinkinderen thuis kwam. Altijd was ze bezig, stilzitten kon ze niet. Lezen, breien, haken, borduren en de moeilijkste doorlopers maken. Ze was een bescheiden rustige vrouw, die erg gelovig was en vooral niet opvallen wou.

Langzaam liet haar geheugen haar in de steek en moest ze vier jaar geleden naar de Stelp verhuizen. De dementie nam steeds meer toe en de herinneringen vervaagden. Ze was blij met iedereen die haar aandacht gaf.

Op vrijdag 2 november om half 5 ’s morgens is onze lieve moe rustig van ons heen gegaan.

 

De familie