Jacoba Johanna Metz 1935 – 2016

Jacoba Johanna Metz werd geboren op 6 oktober 1935 in het gezin van Andries Metz en Henderika de Jong.

Ze was de vierde uit een gezin van vijf kinderen.

Ongeacht dat er een goede school in Nes was, ging Jacoba naar de school van Meester Oud en Tante Pietje in Buren.

Tussen de kinderen in Buren was ze er een uit Nes en tussen de kinderen in Nes was ze er een van de Buremer school. Iets wat niet altijd prettig was.

Na de lagere school in Buren ging Jacoba naar de huishoudschool in Ballum alwaar ook de landbouwschool van Meester Burema gevestigd was.Jacoba heeft een belangrijke rol gespeeld in de verzorging van haar tantes waarvan er vier ongetrouwd waren.

Ze heeft ook op meerdere plaatsen aan de vaste wal in gezinsverzorging meegewerkt waarvan onder andere een periode in Amsterdam en Hoogezand.

Jacoba hield veel van het strand en daar was ze dan ook regelmatig te vinden, ze was graag in de natuur en ze hield van bloemen.

Hoe eenvoudig haar leven ook was, Jacoba had heel bijzondere gaven, hiermee goed om kunnen gaan was niet altijd even gemakkelijk.

De rozenkrans was een belangrijke steun in haar leven en tot het laatst toe stond het gebed tot Maria centraal in haar gelovig leven.

Toen ze hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was, heeft ze dat uiteindelijk moedig gedragen.

De zorg die Jacoba in de laatste periode van haar leven heeft gekregen is liefdevol en goed geweest.De vele bezoekjes en aandacht van familie en vrienden heeft haar ziekbed draaglijker gemaakt.

Jacoba was een gelovige vrouw en we mogen geloven dat zij nu rust vindt in Gods eeuwige liefde.