THEO KOOIKER. 1940 – 2015

Theo Kooiker werd geboren op 23 augustus 1940. Hij groeide op in het gezin van timmerman Sip Kooiker en Augusta Kienstra. Theo was derde kind in het gezin van elf kinderen.

Na zijn schooltijd op de oude school aan de Rixt van Doniaweg, begon hij te werken op zijn veertiende bij Hendrik en Cato op de boerderij, later in de fietsenmakerij bij Theo de smid.

In de moeilijke oorlogsjaren zorgde Theo er vaak voor dat er lekker konijnenvlees op tafel kwam want hij wist goed hoe hij de duinkonijntjes kon verschalken.

Naast het vangen van konijnen was Theo ook goed in het vinden van kievitseieren. Dat was in het voorjaar zijn lust en zijn leven. Hij bespiedde de vogels altijd zonder verrekijker, want dat vond hij niet eerlijk.

Hij was ook een fervent schaatser. In de strenge winters van die tijd werd er veel geschaatst, Theo was sportief en stond zijn mannetje tijdens de korte baanwedstrijden.

Hij trouwde in 1962 met Sita de Haan en samen kregen ze drie kinderen.

In die tijd kreeg Theo Kooiker een baan bij de gemeente, daar werd hij vrachtwagenchauffeur.

Hij heeft 40 jaar lang bij de gemeente Ameland gewerkt en dertig jaar daarvan was hij vrijwilliger bij de brandweer.

Plichtsgetrouwheid was de sterke kant van Theo, je kon op hem rekenen.

De laatste jaren van zijn leven kampte hij met grote gezondheidsklachten. Hij kreeg problemen met zijn hart, rug en longen. Maar hij genoot ook van zijn kleinkinderen en zijn duiven. Nu is hij herenigd in de eeuwig liefde van God.

Theo rust in vrede.