Ben je op zoek naar inspiratie? Het vormsel is een mooi sacrament. Of iedereen die meedoet het ook helemaal begrijpt? En is dat nodig? Onbekend maakt onbemind is het gezegde. Dat is onnodig. Het vormsel gaat ergens over en je hebt er wat aan in je leven.

In ons bisdom hebben veel parochies een hele goede voorbereiding. Soms ingebed in een lang traject van tienerpastoraat. Het is opvallend dat er, vergeleken met andere bisdommen, aardig wat jonge mensen meedoen in de kerk. De voorbereiding op het vormsel lijkt daar wel een belangrijk element in. Tegelijkertijd worden de aantallen vormelingen wel kleiner, er worden minder kinderen geboren, soms vinden ouders of opgroeiende kinderen het niet zo nodig. Dat vraagt van onze voorbereiding nieuwe creativiteit.

In vier avonden gaan we de volgende onderwerpen onderzoeken: Waar over gaat het vormsel en hoe past het vormsel in het leven van een tiener van nu? Wat is in onze (jongeren)cultuur de meest geschikte leeftijd voor het vormsel? Voorbereiden: kort of lang? Welke methodes werken? Is er meer dan alleen maar boekjes? Wat is de verhouding tussen vieren, leren en actief mensen helpen in de voorbereiding? Moeten we alles alleen doen of kunnen we ook samenwerken? Hoe pakken we dat effectief aan?

1. Waar?
Als we één groep starten zijn de bijeenkomsten in het bisdomhuis. Zijn er aanmeldingen voor twee groepen, dan komen er twee series in de regio.

2. Wanneer?
Do 9 februari, Wo 8 maart, Di 28 maart, Ma 10 april. Van 19.30 uur – 21.30 uur.

3. Voor Wie?
Voor echte ‘die-hards’ die al jaren in de vormselvoorbereiding actief zijn. Voor nieuwkomers die enthousiast willen beginnen en graag goed beslagen ten ijs komen. Voor professionals die eens willen reflecteren op waar ze mee bezig zijn.

4. Geïnteresseerd? Meld je vast bij l.winter@bisdomgl.nl en blijf van alles op de hoogte!

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met:
Piet Timmermans, dienstverlener catechese- en jongerenwerk
Tel. 050-4065888/ 06-24863901
p.timmermans@bisdomgl.nl