Na een succesvolle uitvoering van de Passion Ameland in 2017 is het dit jaar tijd voor de tweede editie van de Amelander vertolking van de Passion.

Op Goede Vrijdag, 19 april, zal de Passion Ameland weer 3 x te zien zijn. Gezien de grote belangstelling van 2 jaar geleden hebben we besloten om dit jaar gelijk 3 voorstellingen te doen. Om 17:00 uur, 19:30 uur en om 22:00 uur. En natuurlijk weer in onze St. Clemenskerk.

We hebben weer getracht een hele nieuwe en hier en daar verrassende cast samen te stellen. Een paar aspecten vinden we daarbij belangrijk. Natuurlijk moeten het mensen zijn uit onze eigen gemeenschap. Het liefst uit alle dorpen van Ameland. Verder vinden we het leuk dat er, naast de wat ervarener artiesten ook plaats is voor nieuwe talenten. Volgens ons is dat weer prima gelukt en we zijn erg blij dat iedereen enthousiast “ja” heeft gezegd.

Het lijdensverhaal van Jezus is natuurlijk niet nieuw, dus het verhaal zal hetzelfde zijn als 2 jaar geleden. Maar de liedjes zijn nagenoeg allemaal nieuw. De muzikale begeleiding is dit jaar weer in handen van Timmy The Moocher met hier en daar een paar extra handen.

Martijn arrangeert hierbij de nummers, met behulp van Sip, want deze nummers liggen helaas niet panklaar op de plank. Iedereen is al druk aan het oefenen en de muziek gaat echt prachtig worden dit jaar.

Omdat we vinden dat iedereen gratis en zonder drempels de kerk moet kunnen betreden hebben we weer gekozen voor het weggeven van gratis kaartjes. Zo weten de bezoekers zeker dat ze op het gewenste tijdstip een prima plekje hebben, en wordt niemand teleurgesteld wanneer de kerk vol zou zijn en ze er niet meer bij passen. Er is wel weer een collecte bij de uitgang voor de gemaakte onkosten.

De kaartjes zijn vanaf zondag 31 maart af te halen bij De Piraat of na de zondagmis bij het kerkbestuur. We hopen dat op deze manier iedereen een plekje van zijn voorkeur krijgt.

De zijkapel zal ook weer geopend zijn voor de bezoekers die geen kaartje hebben of de voorstelling gewoon nog een keer willen zien.

We zijn blij dat we overal zo positief worden ontvangen en dat iedereen graag meewerkt. Zo wordt de kerk weer zo donker mogelijk gemaakt door het kerkbestuur en haar vrijwilligers. Theo de Haan zal de hele kerk weer van mooie lichten voorzien. Ook zullen de kinderen van groep 8 die het vormsel doen weer het kruis naar binnen dragen. En uiteraard iedereen die in de Passion meespeelt. De hoofdrolspelers, alle muzikanten, het achtergrondkoortje, de apostelen en Politie Ameland. Grote dank aan iedereen die op welke manier dan ook zijn medewerking verleend.

Dus graag tot ziens op Goede Vrijdag op één van drie voorstellingen!

 

De organisatie