Witte Donderdag 2 april 2015
EERSTE JUBILEUM ‘THE PASSION’

De binnenstad van Enschede maakt zich op voor het eerste jubileum van The Passion. De EO en KRO zenden de eigentijdse vertolking van het lijdensverhaal van Jezus op de donderdag voor Pasen voor de vijfde achtereenvolgende keer live uit op NPO 1. Het decor, de artiesten en de Nederlandstalige liederen zijn ieder jaar anders, maar aan het verhaal wordt niet getornd. Sterker nog: die volgt de letterlijke geschiedenis van 2000 jaar geleden. Hoofdredacteur Peter Beker: “Het paasverhaal is kostbaar, we willen het elk jaar weer als een nieuwe beleving laten voelen.”
Inspiratiebron daarvoor is onder meer de stad waar The Passion plaatsvindt. Het oosterse Enschede heeft een groot litteken opgelopen na de vuurwerkramp 15 jaar geleden. Daarop bouwt de stad nu voort. The Passion gaat over lijden, dood, opstanding en hoop; elementen die je in de geschiedenis van Enschede terug vindt.

Rolverdeling
Jim de Groot speelt dit jaar de rol van Jezus. Maria wordt gespeeld door Shirma Rouse, Jeroen van der Boom speelt Petrus en Jeroen van Koningsbrugge speelt Judas. Daarnaast neemt Jon van Eerd de rol van Pontius Pilatus op zich, Robert ten Brink is de verteller en Bridget Maasland doet verslag van de processie met het grote, verlichte kruis. De muzikale begeleiding is dit jaar wederom in handen van Eric van Tijn en zijn orkest.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, Jong Katholiek en de Gemeente Enschede en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Passion


Palmzondagweekend en The Passion

JONGERENACTIVITEITEN GOEDE WEEK

Op 28 en 29 maart organiseert het Jongerenplatform een bijzondere Palmzondag-activiteit. Samen met jullie willen we 24 uur vasten. Tijdens deze dag gaan we samen een aantal activiteiten ondernemen en we krijgen alvast eerste informatie over de Wereldjongerendagen (WJD) in Krakau 2016. Op palmzondag worden namelijk de lokale wereldjongerendagen georganiseerd. Ook wordt dan de eerste folder over de WJD verspreid. Voordat we gaan vasten, zamel je eerst geld in voor het goede doel. Het geld dat we ingezameld hebben, zal voor een zusterklooster in Polen zijn. Deze activiteit vindt plaats in parochie H. Franciscus van Assisi in Roden. We beginnen op zaterdag 28 maart rond 11.00 uur en eindigen zondag 29 maart rond 13.00 uur.
Als jij hier aan mee wilt doen, moet je je aanmelden via Lisette Winter: l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl

Leeftijd: vanaf 14 jaar.

Samen The Passion kijken

Vanuit verschillende parochies uit het bisdom rijden er dit jaar bussen naar The Passion, die dit jaar in Enschede zal plaatsvinden. Gaat er bij jou uit de buurt geen bus en wil je toch graag The Passion samen met een groep jongeren kijken?

Kom dan op Witte Donderdag (2 april) naar het Bisdomhuis in Groningen (Ubbo Emmiussingel 79). Samen met andere jongeren kun je daar The Passion op een groot scherm volgen. Meer informatie over bijvoorbeeld aanvangstijd vind je op de bisdomsite www.bisdomgroningenleeuwarden.nl Geef je wel even door of je erbij bent? Dat kan door een mail te sturen naar Lisette Winter: l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl