In 2008 werd ik door de toenmalige jongerenwerker van ons bisdom gevraagd of ik mee wilde op bedevaart naar Lourdes. Ons bisdom ging op diocesane bedevaart en er was een speciaal jongerenprogramma. Ik twijfelde. Ik had wel eens van Lourdes gehoord maar in mijn beleving was Lourdes alleen voor “oude en zieke mensen”. Wat had ik daar nou te zoeken? Toch wist hij mij over te halen en stapte ik in mei 2008 voor de eerste keer in de trein naar Lourdes.

Daar heb ik geen spijt van gehad! Het verraste mij hoezeer ik mij op mijn plek voelde in Lourdes, hoe vertrouwd het voelde, dat ik moeiteloos stappen zette in mijn geloof en ook hoeveel plezier ik beleefde! De dagen vlogen voorbij en voordat ik het wist stond ik op de laatste dag geëmotioneerd afscheid te nemen in de grot met de belofte dat ik terug zou keren. Sindsdien ga ik elk jaar in de meivakantie op naar Lourdes!

Al snel rolde ik in het jongerenwerk van Lourdes. Elk jaar werd mij gevraagd om mee te gaan als begeleider van tieners en jongeren die op bedevaart gingen naar Lourdes. Dit waren veelal tieners en jongeren vanuit het hele land en allerlei bisdommen, diverse opleidingen en achtergronden maar ze hadden elk jaar één ding gemeen. Stuk voor stuk gingen ze geraakt weer terug naar huis en was het ons gelukt ze iets van het wonder van Lourdes mee te geven.

Dit jaar een bedevaart met een gouden randje. “Mijn” bisdom gaat op bedevaart en “onze “ kinderen, tieners en jongeren gaan mee. Een ietwat ander concept dat u wellicht gewend bent. Iedereen reist met zijn/haar eigen parochie mee en verblijft ook in het eigen parochiehotel. Maaltijden worden samen gedeeld en ze gaan samen met hun eigen parochie naar bijvoorbeeld de vieringen. Op bepaalde momenten op de dag verzamelen alle kinderen, tieners en jongeren vanuit het hele bisdom zich voor een programma op hun eigen niveau. Zo leren ze ook leeftijdsgenootjes kennen en hopen we ze iets mee te geven over hun geloof en de boodschap van Lourdes.

Door de inzet van vele parochievrijwilligers achter de schermen kunnen wij dit alle kinderen, tieners en jongeren t/m 25 jaar (uit ons bisdom) aanbieden voor de fantastische prijs van €299,50.

Voor vragen of meer informatie over dit programma kunt u het beste contact opnemen met de contactpersonen van uw eigen parochie. Zij zijn ook op de hoogte en helpen u graag verder!

Begeleidster Anja Eerhart