Ja, u leest het goed!  Het St. Clemenskoor van Ameland is vorig jaar te gast geweest bij de parochie in St. Nicolaasga en nu willen de Sint Nyksters niet achterblijven en komen zij naar Ameland!

In de H. Eucharistie op zaterdagavond 26 oktober zal één van de vier koren uit de H. Nicolaasparochie de viering opluisteren met zang- en muziek.

Naast het gemengd “Nicolaaskoor”, het jeugdkoor “Ûnder de toer”  en het rouw- en trouwkoor “Laudate”, kent St. Nicolaasga óók een eigen themakoor met de naam “Meiinoar” (met elkaar).

Dit koor bestaat al meer dan 25 jaar en is min of meer een opvolger van het destijds zeer bekende “Amazoneskoor” die verschillende l.p.’s  heeft gemaakt en de opbrengsten van hun zang- en muziekuitvoeringen ten goede deed komen aan een St. Nykster missionaris in Brazilië, midden in het Amazonesgebied.

Het koor “Meiinoar” is begonnen als jongerenkoor en is later omgevormd tot themakoor.

Zij zingen een zeer verschillend repertoire van modern en traditionele kerkmuziek en zijn aanwezig bij eucharistievieringen, woord- en communievieringen, huwelijksmissen en uitvaarten.

Zij treden op voor volle zalen, zingen musicalmuziek en doen mee aan allerlei evenementen. Het is een lust om ze te zien en te horen en er zijn zo’n veertig zangers en zangeressen bij betrokken.

Het is de bedoeling dat het koor een nacht op Ameland overblijft en het is daarom dat de weekendviering is verplaatst van de zondag naar de zaterdagavond.

Pastoor Henk Nota zal bij deze viering in de Toel voorgaan.

Het koor staat onder leiding van Jan Steven Wuite en heeft een eigen muziekcombo.

Uiteraard bent u allen van harte uitgenodigd bij deze viering aanwezig te zijn.